De Brune Ridderes 2018-korstog ender i Aarhus: Restaurant Kohalen serverer årets bedste bøfsandwich!

De Brune Ridderes korstog har fundet det hellige land – Jylland – som tager rent bord i årets bruneste konkurrence om at lave Danmarks Bedste Bøfsandwich. Ridderne forkynder, at den brune gral ender hos Restaurant Kohalen i Aarhus, efter at have imponeret dommerpanelet over flere besøg gennem 2018. Eftersom resten af top tre, samt alle kategorivinderne – henholdvis bedste sovs, boller, løg, syltevarer og bøf – ligeledes ligger vest for Lillebælt, må man konstatere, at det brune himmerige, den jyske halvø, for alvor har hævet barren, når man skal en kulinarisk tur under den brune bruser.


Formand for foreningen De Brune Riddere, som står bag Danmarks Bedste Bøfsandwich, Lasse H. Görlitz, beskriver oplevelsen af årets bedste bøfsandwich 2018 således: “Da vi brune missionærer sad om bordet i de historiske lokaler på havnen i Aarhus og smagte på Kohalens bøfsandwich – og jeg efter tre bidder tænkte: Det her er fandeme den bedste bøfsandwich jeg nogensinde har smagt! Ja, så ved man at man er i gang med en meget speciel oplevelse med 950 gram sublim brun wellness på tallerkenen. Med denne bøfsandwich, hvor hvert enkelt element er hjemmelavet, er vi på et niveau hvor vi – som relativt garvede bøfsandwichspisere – er imponerede over denne usædvanligt selvstændige og udmærkede præstation. Både over de enkelte elementer, men også hvordan det hele spiller perfekt sammen i en større synergistisk helhed – en episk brunfoni!”

 

Næstformand i De Brune Riddere, Frederik Lundberg, tilføjer, “I år er det syvende gang, vi hiver landets bedste bøfsandwiches under det brune mikroskop og lad os være helt ærlige: Vi har smagt rigtig-rigtig mange bøfsandwiches gennem årene og oplever, at niveauet stiger år for år. Den bøfsandwich der kunne vinde tidligere, er ikke længere nok til at være med blandt de allerbedste. I år var der bred enighed blandt de 10 dommere om, at udnævne Kohalens bøfsandwich til landets suverænt bedste i 2018. Som københavner er jeg dybt misundelig på, hvor gode forholdene er i Jylland for sovseentusiaster, men det er med fornøjelse, at vi sender pokalen retur til Aarhus. Som det gælder for 3 stjerner hos vores gode venner hos Guide Michelin, så er Kohalen værd at planlægge en rejse efter!”

 

Uddrag fra anmeldelsen af årets vinder

At man selv står og rører sennep og koger ketchup, hører til sjældenhederne, når vi kommer rundt og smager på bøfsandwiches. Men det gør man i Aarhus og det betaler sig, for de bringer virkelig en god og unik smag med sig. Sennepen er lidt som en grov sennep, med et snert af dijon. Vi talte ikke mindre end hele seks slags løg i den her. Og så tænker man måske straks: Så smager den jo ikke af andet end løg! Men nej nej – de har styr på deres løgkomposition på Kohalen, så det falder perfekt ind i det store billede på retten. Der er hakkede rå løg, fine tynde skiver af rødløg, purløg, super sprøde ristede løg og nogle formidable bløde løg. Nåja – og dertil perleløg i den hjemmelavede piccalilli. Alt i alt en markant udvidelse med en reel fordobling af den klassiske jyske tryghedspakke med 3 slag løg og vi er fans! De 250 gram bøf af friskhakket oksekød var perfekt stegt, komplet med en rosa midte og saftig – lige som De Brune Riddere bedst kan lide det. For sig selv, kunne bøffen godt have brugt et drys ekstra salt, men sammen med sovsen var balancen perfekt. Iøvrigt en hjemmelavet sovs, som havde masser af kraft og smag, samt en smuk gaffelvenlig konsistens.

De andre der også gjorde det formidabelt i 2018

Andenpladsen går til sidste års vinder, Rasses Skovpølser i Skanderborg, som har holdt et flot niveau, trods en massiv interesse for at spise bøfsandwich i bøgeskoven, syd for Skanderborg. Efter et yderst tæt opløb bliver tredjepladsen delt mellem 2013-vinderen Restaurant Vestre Baadelaug i Aalborg og Spisehuset i Pagoden i Ølgod der også vandt den tredje Bøfsandwich Battle (*) i 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *