Den Brune Camino går atter til Jylland – Rasses Skovpølser i Skanderborg serverer årets bedste bøfsandwich 2017

Efter København løb med prisen som årets bedste bøfsandwich i både 2015 og 2016, går årets brune camino atter til Jylland – nærmere bestemt til Rasses Skovpølser i Bøgeskoven lige syd for Skanderborg. Her findes en bøfsandwich iført brun sovs i en brun tallerken, serveret ved et brunt kakkelbord – ren brundommelighed!

Medlem af dommerpanelet bag Danmarks Bedste Bøfsandwich, De Brune Riddere, Peter Tessing, beskriver oplevelsen af årets bedste bøfsandwich 2017 således: 

“Her er vi ikke bare under den brune bruser, men vi er faktisk næsten ude, hvor man ikke kan bunde længere. Rasses går hele vejen og serverer simpelthen bøfsandwichen i en dyb tallerken med en voldgrav af sovs. Og vi snakker om en brun sovs i verdensklasse med fuld fart på en lækker fond, smækfyldt med smag og kraft – tilsmagt perfekt, så den er rund, behagelig og gjorde at vi følte os trygge og varme. Sovsen er faktisk blandt de allerbedste, vi nogensinde har smagt! Inde i dybet finder man ikke én stor, men i stedet to tyndere bøffer. Hvis man ellers forstår at stege en hakkebøf, så er det et godt trick til at få dobbelt op på stegeskorpe og dermed smag. Og kan de stege en bøf hos Rasses? Selvfølgelig! Perfekte bøffer med stegeskorpe, god krydring med salt og peber og et blødt og saftspændt rosa indre. For at holde umamibølgen og alt det bløde i skak er det vigtigt med godt med surt. Rødbederne var bløde og havde både sødme og kant fra en frisk syltelage. Remouladen var også perfekt balanceret, så retten tippede ikke på nogen måde og var en stilsikker opvisning i, hvordan man laver en fantastisk bøfsandwich.

Det var faktisk en anden af årets top 3-restauratører, som oprindeligt tippede dommerpanelet, De Brune Riddere, om, at de kunne noget hos Rasses. Og efter at have trådt den brune camino siden 2012, måtte dommerpanelet sande at Rasses gik fra ikke at have været anmeldt tidligere, til utallige besøg og to officielle anmeldelser i 2017 – udelukkende med topkarakterer. Efter et par lange år, hvor Jylland næsten var ved at blive grønt, er den brune puls nu tilbage og dunker tungt i skoven ved Skanderborg. En imponerende bedrift og det anbefales hermed, at Skanderborg skifter navn til Skanderbrun. 

For at gøre årets brune camino komplet, så serveres den næstbedste bøfsandwich i 2017 hos Dollys på havnen i Horsens og tredjepladsen går til de altid gode Spisehuset i Pagoden i Ølgod – altså rent bord til jyske etablissementer i år. Lige udenfor top 3 vil de respektive lokalpatrioter sætte pris på at vide at 2013-vinderen, Vestre Baadelaug i Aalborg, stadig er det største brune fyrtårn i Nordjylland; i København serveres den bedste bøfsandwich hos Johns Hotdog Deli i Kødbyen; og sidst men ikke mindst, er Fyn langt om længe kommet på det brune Danmarkskort med den lovende Werners Grill i Odense.

Danmarks Bedste Bøfsandwich i 2017 er fra Rasses i Skanderborg

De fem 2017-kategorivindere

Udover de overordnede vindere kårer De Brune Riddere også de fem vigtigste elementer i bøfsandwichen. Således serveres henholdsvis bedste sovs, løg, boller, bøf og syltevarer i 2017 hos:

  • Rasses Skovpølser i Skanderborg serverer Danmarks mest kælne brune sovs
  • Spisehuset i Pagoden fra Ølgod har Danmarks svedigste løg
  • Dollys i Horsens kan præsentere Danmarks frækkeste boller
  • Dollys i Horsens har Danmarks mest flabede hakkedreng
  • Rasses Skovpølser i Skanderborg disker op med Danmarks syndigste syltevarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *