Kommentar til “Danmarks Bedste…” samt navneændring på facebook

Siden vi startede vores brune mission tilbage i 2012 er der løbende dukket en del andre “Danmarks Bedste” koncepter op – alt fra hotdogs til burgere over sandwiches og tarteletter, for at nævne et par stykker.

Groft sagt, kan disse “Danmarks bedste” opdeles i tre grupper: Én gruppe er online afstemninger, ofte på sociale medier. En anden gruppe er at man skal man stemme pr sms eller i en app. Fælles for disse to grupper er, at det er popularitetskonkurrencer, hvor den reelle kvalitet af produktet sjældent har relevans for udfaldet af afstemningen.

Den sidste gruppe af “Danmarks bedste” er arrangementer hvor man typisk en enkelt dag kan smage og nogen gange selv stemme på den servering man synes er bedst. Vi er selv fans af den type arrangementer, hvor man ofte kan få nogle fine smagsoplevelser. Et koncept vi også har dyrket med vores bøfsandwich battles.

Men… når man eksempelvis oplever hvor mange – efterhånden ret gode – burgere man kan få i hele Danmark, kan man så med rette stille en håndfuld foodtrucks op på en plads i eks. København eller Aarhus og efterfølgende postulere at den bedst smagende burger, reelt er andet end den dags vinder, på den lokation? Tilmed at vinderen på den pågældende plads skulle være Danmarks bedste? Det virker måske ikke helt seriøst.

Hvis man er en art kendis eller influencer på eks. Instagram eller Youtube og inviteret til at spise og anmelde noget mad, får de så nøjagtigt det samme som alle andre gæster? Eller er det gjort lidt mere ud af serveringen lige den dag? De fleste kan nok gætte svaret. Ikke at der som sådan er noget galt med god eller flot omtale – men det er ofte ikke repræsentativt for hvad Hr og Fru Jensen oplever. Ligeledes kan en restauratør også give den ekstra gas på alle parametre, hvis de stiller op til en konkurrence, hvor det er én dag der er udslagsgivende.

Til sammenligning kan vi fortælle at vi er over 10 Brune Riddere (M/K), som løbende hele året tager rundt i landet og anonymt smager på bøfsandwiches med brun sovs. Vi betaler selv og anmelder ikke vores ankomst, så vi er sikre på at vi er anonyme og får nøjagtigt det samme produkt som alle andre gæster på den pågældende lokation. Løbende tager vi notater og deler dem internt, så når vi hen på efteråret skal anmelde og give karakterer, så har vi været forbi ret mange gange og har en idé om hvad det gennemsnitlige niveau er. Den regerende vinder, Panorama Mad og Vin i Silkeborg, havde således haft over 20 besøg fra forskellige brune riddere forbi, inden de blev udnævnt til landets bedste. Det havde alle de andre der lå i top 5 iøvrigt også.

Ovenstående er den måde, hvor vi synes vi med rimelig sikkerhed og integriteten i behold, år efter år, kan udnævne Danmarks bedste bøfsandwich. Heldigvis virker det til at rigtig mange af vores læsere, støtter op om vores måde at udøve vores brune tillidshverv, så vi agter at fortsætte ad samme spor. Dog med en lille ændring: Vi skifter navnet på vores facebookside, så den ikke længere hedder “Danmarks Bedste Bøfsandwich” men derimod “De Brune Riddere” – navnet for foreningen og gruppen af bøfsandwichentusiaster, som hvert år smager, bedømmer og kårer Danmarks bedste bøfsandwich.

Med andre ord: Vi fortsætter og gør det samme som vi har gjort siden 2012 – navnet på facebook-siden reflekterer nu bare det navn som vi reelt er kendt under. Som en sjov kuriositet opstod navnet De Brune Riddere faktisk som en joke tilbage i oktober 2015, da vi skrev denne anmeldelse:

På vores farefulde færd gennem Aalborgs bruneste forstad, Vejgaard, hørte vi spage nødråb fra en havfrue der angiveligt var ved at drukne i en brun sø. Som gentlemen og brune riddere drog vi straks afsted til Den lille havfrue for at redde pigebarnet – ganske som det brune æreskodeks byder. Hvad vi havde hørt, viste sig dog at være en sirenes sang – Den Brune Sirene som har lokket mange chauffører, kommunalt ansatte og andre landkrabber på velsmagende afveje.

Inden havde vi kaldt os selv mange andre fjollede ting, som brune missionærer, cowboys, etc – men jer, vores kære læsere, gjorde det meget tydeligt med jeres kommentarer at her havde vi fat i noget specielt. Så det adopterede vi – og resten er historie. Vi glæder os til at fortsætte ganske som vi plejer og håber at I fortsat synes det er sjovt og brunt at følge med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *