Grisen fra København gentager bedriften og vinder Danmarks Bedste Bøfsandwich i 2016

Det var et historisk tæt felt, da dommerpanelet bag Danmarks Bedste Bøfsandwich skulle kåre årets bedste bøfsandwich. Ikke mindre end fem udskænkningssteder af flydende brunt guld bød sig til i den virkelige top, men i sidste ende var det dog sidste års vinder, Grisen fra Nørrebro i København, der scorede flest points hos dommerpanelet, De Brune Riddere.

På en fornem andenplads finder man Restaurant Kohalen fra Aarhus, som dermed serverer Jyllands bedste bøfsandwich. Vinderfeltet afsluttes med vinderen fra 2013, Restaurant Vestre Baadelaug fra Aalborg, der stadig er et sandt mekka for nordjyske sovseelskere. Udover at kåre Danmarks Bedste Bøfsandwich har De Brune Riddere også lanceret et nyt tiltag i 2016, der fokuserer på de fem vigtigste elementer i bøfsandwichen. Der er således også fundet vindere for henholdsvis bedste sovs, løg, boller, bøf og syltevarer.

De fem vindere er

  • Grisen på Nørrebro i København serverer Danmarks mest kælne brune sovs
  • Spisehuset i Pagoden fra Ølgod har Danmarks svedigste løg
  • Restaurant Kohalen i Aarhus kan præsentere Danmarks frækkeste boller
  • Grisen på Nørrebro i København har Danmarks mest flabede hakkedreng
  • Spisehuset i Pagoden fra Ølgod disker op med Danmarks syndigste syltevarer

Udover ovenstående priser bør det nævnes, at Café Dolly’s på havnen i Horsens som den sidste af de fem bedste bøfsandwiches, landede ikke mindre end tre andenpladser – bolle, bøf og syltevarer – i afstemningerne om de fem bedste elementer og således også serverer en aldeles kapabel brunnert til frokost.

Sovsen smyger sig kækt rundt om den runde og spændte bolle, og den lægger sig i et kælent lag over festlighederne. Første hurtige smagsprøve af sovsen vidner om en fyldig og rig sovs, der har fået en voksen tilsmagning med saltbøssen. Det er en unik to-komponent-sovs, som er lavet af 50% bordelaise og 50% dansk sovs på flæeskestegssky – den er så vild at man drømmer om den!” udtaler bøfsandwichdommer, Frederik Lundberg, om den vindende bøfsandwich fra Grisen, og fortsætter, “Bøffen er et heltekvad værdigt. En af de ting, som vi Brune Riddere har undret os mest over gennem årene, er, hvorfor så få er i stand til at stege en hakkebøf ordentligt. Det betyder, at der både er stegeskorpe, og samtidig skal bøffen stadig være saftig. En rosa farve er også et plus, hvis det er god kvalitet oksekød. Det mestrer de heldigvis hos Grisen, hvor der er godt med knas og smag fra stegeskorpen. En storslået oplevelse med smæk for skillingen og ikke et tørt sæde i syne, hvilket er understreget af, at Grisen også vandt disse to kategorier udover den samlede pris.

I år er første gang vi har en regerende mester som har genvundet trofæet, hvilket borger for Grisens høje fokus på kvalitet. Faktisk har de et dagligt maksimum på hvor mange bøfsandwiches de sælger for netop ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Derudover har Katrine Hjorth og Umut Ra Sakarya, som står bag Grisen, konstant udviklet og forbedret små detaljer – her bliver der ikke hvilet på de brune laurbær!” udtaler medstifter af Danmarks Bedste Bøfsandwich, Lasse Görlitz, og tilføjer, “Vi startede med at uddele prisen for Danmarks Bedste Bøfsandwich i 2012 og har hvert eneste år set og smagt at Danmarks brune index er markant opadgående. Vi har ganske enkelt ikke smagt så mange, så gode, bøfsandwiches før – en udvikling som vi hylder og er glade for at kunne bidrage til, med det fokus vi sætter på denne ædle sag.

Udover Dommer Lundbergs ode ovenover oplever De Brune Riddere Grisens bøfsandwich således: En snedig detalje er at bollerne hos Grisen bliver penslet godt, så de bevarer deres konsistens; selv i et lummert sovsebad. Så ender man ikke med en gang splat, men bøfsandwichen beholder smukt sin form og tekstur. Dernæst følger en sennepsmayo, der er lækkert tilsmagt med en grov sennep, der bidrager med en cremet tekstur. De syltede agurker er hakkede i fine tern og syltet i en afbalanceret lage, der både giver syrlighed og sødme. Der er en antydning af knas, så de har fået lige tilpas. Længere nede findes også rødbeder, der ligeledes er hakket i fine terninger, så det er muligt at få det hele med i hver mundfuld. Dernæst finder man en orgasmisk symfoni af løg. De bløde løg er næsten på vej imod at blive til en marmelade, og der er fuld power på smag og sødme. De ristede løg giver masser af sprødhed igennem hele bøfsandwichen, og de er at finde både udenpå og indeni. For at fuldende symfonien er der både rå løg og friske forårsløg, der giver et pikant modspil til den tunge, brune dyne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *