Skal der brun sovs på en bøfsandwich?

Specielt på Sjælland oplever man oftest at bøfsandwichen stadig bliver udbudt uden sovs, ligesom den oprindelige udgave fra Oscars Bøfbar. Retfærdigvis er den sovseløse sandwich nemmere at spise da man ikke behøver kniv og gaffel – og det er da heller ikke det æstetiske udtryk der vinder med sovsen. Navnligt i Sønder- og Nordjylland er det normalt at putte sovsen over hele bøfsandwichen, mens man i andre egne, hælder den ud over bøffen og efterfølgende putter den øverste bolle på. 

Ligesom pizzaen i hundredevis af år var uden kød og burgere blev serveret uden ost og bacon for 100 år siden, så byder evolutionen på forbedringer. Og når en bøfsandwich smager bedre, badet i det brune guld, hvorfor skulle man så lade være?

Hvad med sennep?

Ud af samme tangent, skal der så sennep i en bøfsandwich? Vi ved at det i Nordjylland er normalt at servere en bøfsandwich uden sennep, mens det er standard de fleste andre steder. Rent kulinarisk er der et godt argument for at man har brug for noget skarpt til at skære igennem alle de søde og fede smage i bøfsandwichen – og det er sennep oplagt til.

Få steder er der også lokale kuriositeter som rødkål, asier og andet eksotisk – sødmælksfranskbrød istedet for boller – som ikke er standard, men som der sværges til i lokalområdet.

Sandheden er at de fleste typisk synes at den måde en bøfsandwich bliver serveret på – der hvor de er fra – er den ‘rigtige’, men det eneste fælles for den danske bøfsandwich er at der ikke findes en facitliste. Derfor må det handle om helhedsoplevelsen – det brune kulinariske kram 🤎


Læs også…

Hvordan bedømmer De Brune Riddere en bøfsandwich?

Bøf-i-Bolle spektrum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *